Sophie Colpa

Sophie ColpaKunst is emotie. En voor zolang als ik mij herinner heb ik getekend. Ik heb tekenen en schilderen altijd gebruikt als middel om mezelf te uiten.  Het visuele is voor mij makkelijker dan het woord. Met verschillende materialen en technieken onderzoek ik het expressievermogen van bijvoorbeeld mijn lijf. Wat doet moederschap met mij? Hoe beleef ik mijn ouder wordende lijf, hoe vertaal ik mijn innerlijke leefwereld naar mijn werk? Zo probeer ik met mijn werk een verhaal te vertellen waar mensen zich in kunnen herkennen.

Een bron van inspiratie zijn de structuren en patronen die in de natuur te vinden zijn, alle soorten verhalen en het menselijk lijf.  Mijn steekwoorden: autodidact, autobiografisch,  folklore, herhalingen, beweging, geometrie,  kleur, grote lijn, klein detail.
Sophie en Elout
Door telkens weer nieuwe technieken en voor mij ongewone materialen te gebruiken krijgt mijn werk  een andere uitdrukkingskracht. Als materiaal gebruik ik dan wat ik voor handen heb. Ik borduur op zakdoeken of stel een werk samen uit oude schildersdoeken. Ik gebruik  oude vitrages die ik met gekleurde inkt en bleekmiddel bewerk en vervolgens borduur of als collage op een doek gebruik. Mijn tekeningen maak ik het liefst met potlood, pen en inkt. Voor mijn schilderijen prefereer ik gemengde technieken.

2 gedachten over “Sophie Colpa

  1. interstate removalist

    Hello, i think that i saw you visited my blog thus i came to “return the favor”.I am attempting to find things to improve my web site!I suppose its ok to use a few of your ideas!!|

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.